Pages

Followers

2011/12/03

apabila lelaki betul2 serius menyintai kita.. aku penah rasainya.. tq awak..

Kecantikan kamu diketepikan,  keikhlasan kamu diutamakan… Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan xdiblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu…

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.

Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah…

Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat.

Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu.

Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh.

Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain.

Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu.


Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.

sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur.

Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.. Tidak suka kamu memakai seksi…kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek…

Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu… Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI..

2011/12/01

sumpah seranah dari orang yang kita sayang

hari ni 2nd day trial exam, so far makin naik markah, alhamdulillah.
1st 59/100.. 2nd 70/95.. L.J.M bakal menjelma.. 14 hari je lagi.. YA ALLAH, adakah aku benar2 bersedia?? insyaALLAH berkat ada D.U.I.T.. doa, usaha, iktikad, tawakkal. semua berjalan dgn lancar.. amin..

kenapa tajuk sumpah seranah??? kisah aku ni sedih +++++ sehinggakan ritma jantung aku terhenti seketika sewaktu berbual dengan si dia.. YA TUHAN, mengapa orang yang kita paling sayang yang membuatkan kita paling sedih?? sungguh besar dugaan hidup.. YA ALLAH, berikan aku kekuatan untuk menghadapinya, Aku redha jika aku yang engkau pilih untuk menerima dugaan ini YA ALLAH.

Ini kali ke-3 aku mengambil lesen L.J.M.. Eh kenapa kali ke-3??? sebab aku failed, 1st untuk bulan jun, 2nd aku failed lagi untuk bulan september. Ni adalah peluang terakhir untuk aku mengejar cita2 aku untuk menjadi seorang jururawat.. Kenapa sampai failed 2x, itu adalah nasib dan bukan rezeki aku.. Aku bukan xstudy, bukan xpandai tapi lecturer aku selalu cakap, bukan rezeki lagi.. Sometimes perasaan malu tu ada dalam diri bila kawan2 tanya, ko dah kerj ker?? Aku hanya mampu menjawab, belum rezeki lagi












okey kita sambung cerita tadi kenapa sumpah seranah??? mesti korang terfikir, kenapa aku letak gambar, beruk dan babi???

lau korang jadi aku korang sedih x, lau orang yang paling korang sayang dalam dunia ni selepas mak ayah korang call korang sumpah2 korang..

HEY ANAK BERUK, ANAK BABI, HEY BABI, HEY BERUK, EH POMPUAN, HEY GILA, EH BINATANG, MUNG INGAT MUNG TU POWER SANGAT??? INGAT AKU NAK SANGAT KAT KO?? PERANGAI CAM BERUK, CAM BINATANG, EE GERAM AKU,,
then aku cakap sampai hati awak cakap saya camtu, awak cakap saya ni anak beruk, anak babi?? kot ya pun nak marah, marah saya sudah la, xpayah libatkan mak ayah saya, sedih tau.. saya dah la nak exam, 14 hari je lagi, awak sabar la sikit, jangan wat saya stress gini, marah2 saya, awak tau kan ni peluang terakhir saya utuk saya kerja sebagai nurse..
AH LANTAK MUNG LA LULUS KE TAK, ADA AKU KISAH?? MUNG G R HIDUP DENGAN JANTAN LAIN, MUNG PILIH LA JANTAN MANA MUNG NAK, AKU X LARAT NAK JAGA MUNG LAGI..
aku menangis jer sehingga dia letak h.p..

Lepas korang baca mesti korang cakap aku ni macam2 an??? sebenarnya camni, tadi dia ada mesej aku, 2 mesej, then 1 call, masa tu aku tengah solat.. Siap solat aku mesej, nape sampai call?? dia reply, sibuk sangat ke sampai xleh balas mesej?? duk buat ape eh??? then aku jawab tengah solat.. blah.. blah.. blah.. mesej gaduh.. last mesej aku ada cakap camni, lantak r, jangan ingat awak jer ada hati dan persaan, xpayah contact terus la lau setakat nak paksa2 saya reply mesej awak terus, yela masa tu kan aku tangah solat.. jangan sampai saya benci awak, saya serabut tau, dah la exam dah dekat..

so tu yang dia call ngamuk2 tu.. aku terima jika ini dugaan aku. tapi dia xfaham ker keadaan aku sekarang?? stress tau, everyday revision.. 9 pagi masuk dewan exam jawab 100 soalan dalam masa 2 jam, then rehat jap untuk makan, pastu sambung balik discuss, rehat 12.45-1.30 untuk solat and lunch.. sambung balik hingga la habis 100 soalan.. lebih kurang pukul 3.30 gak.. balik lak terpaksa menunggu bas.. penat tau.. apa salah sabar 14 hari demi masa depan aku, untuk kita bersama juga.. tapi nak buat macam mana dah nasib aku.. aku harap aku bersabar.. AMIN..

2011/11/29

d.u.i.t ...... c.i.n.t.a.......ada aper dengannya???

Doa.
Usaha.
Iktikad.
Tawakkal.

Cantik
Indah
Nikmat
Tanggungjawab
Amanah

aku dah wat semuanya. insyaallah aku berjaya nanti walaupun lewat sedikit berbanding member yg lain.

hidup ini akan menjadi singkat dengan masa yang lebih singkat jika dengan hanya membuang masa.
so belajarlah bersungguh-sungguh selagi ada masa ya cik zati??.

lupakan segala musibah tapi jangan lupakan pengajaran daripadanya cik zati.. ingat tu.. cukuplah 2x failed :(

ingat! semakin banyak dugaan yang diberikan, semakin sayang ALLAH kepada umatnya.. its mean ALLAH sedang uji cik zati la tu.. sabar je ok?? 

jangan sedih jika diri x berharga, tapi tangiskan bila diri x berharga lagi.. 

hidup mesti diteruskan walaupun banyak dugaan. esok my 1st trial.. hopefully dpt 100/100.. cayalah cik zati.. mesti dapat if ada D.U.I.T tadi.




2011/11/27

tagged

kehidupan aku hari so far not bad.. sometimes boring la jugak.. tapi semua ni akan berakhir x lama lagi.. insyaallah.. sebenarnya semalam aku insomnia.. pas subuh baru aku ley tidor.. 1 more.. ayah encik aa masuk i.c.u sebab s.o.b, aku harap dipanjangkan umur.. sama2 lah kita mendoakan beliau..

My SIMPLE QUESTIONS :

1. Korang tengah buat apa?
2. Harini dah makan berapa kali?
3. Lokasi korang sekarang?
4. Lagu apa yang korang tengah dengar?
5. Di suatu sudut seseorang sedang?
6. Terjaga dari tidur korang buat apa?
7. Harini korang sakit hati dengan?
8. Ada telefon makayah tak harini?
9. BFF korang yang paling sengal?
10. Korang nak buat apa lepas update blog neh?
11. Adakah korang bahagia dengan LIFE korang sekarang?

answer for http://kerongsangpatah.blogspot.com/

1. aku tengah layan citer kat tonton.
2. nasi 1x.
3. kuantan.
4. tentang dhia by adiputra.
5. melihat aku. (ak xfham yg ni)
6. tengok hp. tgk jam kul berapa.
7. adalah sorang manusia tul, cam sial jer.. xpe mak aku bg duit tuk belanja dia.
8. ada kul 8 pg tadi tanya khabar then bgth sal ayah encik aa aku msk i.c.u.
9. bff?? sengal?? encik aa aku la.
10. nak study la tira. hang da berjaya. aku bkn rezeki lg. doakan aku yer. amin
11. no komen. i.allah aku akan bahagia bila dah pass. ko tau la kan?? then getting married..haha

selamat pengantin baru



lucu gak,, kisah dia camni, ada la sorang kwn aku ni tetiba jer msg, xpnh2 msg aku.. siapa??.. si bapa kepada seorang ank yg cute miut.. xda org len la.. classmate aku, si nazmi, die jer yg dah kawen.. sape lps ni?? aku ker?? xtau la..


tweet msg msk 
--- " a'kum. tie. nk tya. dgr kato mg nikoh doh? jo lo ko? nikoh xajak sain2.
aku--- wasalam, sape pulok sapa berita ni?? aku ajok la nati nak nikoh
--- .nazmi la. tok ke xnaik nama no. hp aku. dgr kabar angin jah. sebetulnya kena tanya empunya diri.
aku-- hahah. aku tau mg la mi. tp kelakor ase mg tanya gtu
--- ye la. aku xmerasa lg tgk kawan2 aku nikoh. rasa kecik hati lau xajak.
aku--- xdok jodoh lagi mi eh
---k la aku caya. kira kbr angin xbetul la ni??


sebenarnya kawan2 sekalian.. aku xkawen lagi ok?? dekat2 nak kawen aku jemput korang semua ok?? jadi ju kako aku semua..



terharu, dihargai @ aku yang terlebih perasan.. hehehe

yang aku nak cerita ni xda la penting sangat pun.. tp aku terasa dihargai la juga.. lau korang penah knl aku.. pasti korang knl kan encik aa aku.. heheh..

kisah 1
miggu lepas, encik aa ada call aku, punyala lama kami sembang.. dot dot dot.. encik aa pun buka cerita.. eh awak, nak tau x?? aku jwb ape?? tadi mase kat hospital, mak cerita kat saya la, 
ayah sy cakap camni " izzati hok tolok ambo tadi mai kat x-ray".
then mak jawab "mane gak, demo saloh ore kot eh"
ayah jawab "betul la."
mase encik aa aku pergi melawat kat hospital, mak die tanya " izzati duk mano loni?
encik aa aku jawab " kuantan mak" nape??
mak die jawab "ayoh tadi oyak napok izzati tolok dio g x-ray"
encik aa aku terkejut la.. for me mungkin ayah dia letih kot mase tu.. mungkin juga nurse pelatih yang tolak die ada iras2 aku.. tapi?? aku xpernah jaga ayah encik aa mase praktikal.. per korang rasa??
hehhehe.. aku yg terlebih perasan sebab ayah encik aa ingat aku walaupun tengah sakit.. terharu tau.. hahha.. mesti korang pening baca cerita aku kan???

kisah 2
aku asyik tidur lewat jer coz study.. kadang2 aku layan cerita..
dah 2 hari berturut2 aku diganggu oleh encik aa.. nasib la bertanyakan sal penyakit ayah dia.. lau nak cakap sal kawen maunya aku xlayan.. biase lepas subuh aku tidur nyenyak sampaila kul 12 baru bangun utk makan,, heheh
tapi tadi lain sikit.. ye la biase encik aa aku akan msg lps sembahyang subuh untuk tanya sal D.M ayah dia yg hypo tu.. camne aku nak tido.. die check dx stick 1.7 jer,, aku suh la dia bg benda2 manis.. tadi aku ase mengantuk sgt then aku xlayan msg encik aa yg bertanyakan sal ayah dia tu..
 pukul 9 pg die msg : "awk camne ayah ni?? still hypo, dah bg air gula.. makanan manis, tp naik 2.2 jer..
aku reply: awak, boleh x bg sy tido..nanti sy bangun sy msg la,sy ngantuk"
die reply : ok maaf ganggu.. salam.
punyala best aku tido, kul 10 pg die call aku, aku pun angkat la,, buatnya terkejut aku..
bakal mak mertua yang bercakap : "salam izzati. makcik ni, tido ker??
aku : "wasalam cik, erm tido" (bagus x aku???) hehhehe
bakal mak mertua: " zati camne pakcik ni hypo, still 2.2 dah 3x check ni.. BP ok..selera lalu.. badan sihat.. siap boleh berbual lagi..
aku: "camnila makcik, lau tubuh pakcik lemah,, bawa jer pergi hospital.. lau ok tunggu hari temujanji,,xlama dah pun.. rabu ni dah.."
bakal mak mertua : "ok zati maaf ganggu neh.. "
aku : "ok cik, kim salam pakcik..salam"

per korang rasa lau jadi aku?? heheheh terharu tau.. aku ni org asing dlm family encik aa tapi mak dia call aku tanya per patut buat.. mgkin sbb aku student nurse kot..hehehhe..





rindu

1st aku nak bgth.. aku rindu giler nak tulis blog.. walaupun aku xramai follower.. tp kurang2 ada juga kwn2 aku yg salu bace blog aku (pasan) dah ramai giler kot aku x updates.. dah bersawan pun.. aku bukan xnak update cuma xda bb nak guna.. lau ramai follower.. berbaloi gak.. hehehe..


2011/08/01

kelebihan sembahyang terawih


1. Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama
Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.
2. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kedua
Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.
3. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketiga
Para malaikat di bawah ‘Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.
4. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempat
Orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.
5. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelima
Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.
6. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenam
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu.
7. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuh
Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.
8. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapan
Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.
9. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.
10. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesepuluh
Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.
11. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesebelas
Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.
12. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduabelas
Ia akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.
13. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigabelas
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.
14. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempatbelas
Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Tarawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.
15. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelimabelas
Semua malaikat yang memikul ‘Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.
16. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenambelas
Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.
17. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuhbelas
Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.
18. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapanbelas
Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).
19. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilanbelas
Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.
20. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh
Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.
21. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh satu
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya.
22. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh dua
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.
23. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tiga
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.
24. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh empat
Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.
25. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lima
Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.
26. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh enam
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.
27. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tujuh
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.
28. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lapan
Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.
29. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh sembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.
30. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigapuluh
Allah S.W.T akan memberi penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar.

2011/06/16

kehilangan

hari ni aku yang buat keputusan utk minta putus berbanding sebelum ni dia yg minta pts.. byk kali kot die salu minta pts dgn aku.. tapi xpenah jadi coz aku salu pujuk dia.. tapi sampai turn dia..aku minta pts.. die wat bodoh jer.. tingginya ego lelaki.. xpelah.. mesti die pk aku ni jahat.. dlm tempoh ak x berhubung dgn dia byk perkara yg aku fikirkan sebenarnya.. ak syg sgt kat die tp  die pulak terlebih syg kat aku.. semua yg aku wat xpernah kena.. semua salah.. aku nak die tahu yg aku sebenarnya syg sgt2 kat die.. bg aku die adalah calon lelaki yg terbaik utk d jadikan suami.. aku mesej kat die yg aku dah wat keputusan tuk berpisah coz dah sampai masanya kami wat haluan masing2..  aku syg sgt kat die tp aku dah xtahan nak harungi semuanya.. aku ckp aku wat dgn rela hati demi kehidupan aku.. die blh lak reply cakap aku ni xda hati perut.. adui.. selama ni dia wat aku ada die kisah perasaan aku??  aku xrela sebenarnya kehilangan dia.. tapi apakan daya.. aku  hrap jodohku still ada.. aku ni asyik gagal jer bila bercinta.. sebb tu ak xnak cinta2 lg.. i lebih suka single.. bebas i can do anything what i want..
no matter ilysm forever..

2011/06/14

tinggalkan org yg kita syg demi orag lain yg menyayangi kita???

adakah patut kita tinggalkan orang yang kita terlampau sayang demi kehidupan yang lebih bahagia????? xtau nak cakap apa.. kehidupan berpasangan ini ibarat pelangi.. ia datang bahagia sekejap saja berbanding pergaduhan.. macam mana pergaduhan boleh berlaku?? ia berlaku disebabkan tiada tolak ansur antara 2 pihak,, susah untuk ditafsirkan.. adakah anda terfikir.. hidup dibawah jagaan mak ayah tapi dicontrol sepenuhnya oleh pasangan??  kalau macam tu baik kawen kan??? adui... nak buat tu xboleh.. nak buat ni xboleh.. semua xpenah betul dan xpenah kena.. stress kot ase idup ni.. xtau ape nak cakap.. nak mintak putus sayang.. xminta putus,, sampai bila nak hidup asyik gaduh camni??? adui... xtau nak cakap apa??? lebih baik single kan??? bebas jer nak kawan dengan sesiapa yang kita suka.. orang lelaki control kita coz dia syg sangat kat kita.. memang tu betul.. tapi agak2 la... semua kita nak buat xboleh..  xpenah kena... saya sayang sangat kat dia.. tapi mak saya kate lau gini keadaan sy ngn dia.. samapai bila pun sy xkan bahagia.. no komen la.. suruh jer mak sy carikan utk sy.. senang citer kan mak???

2011/06/13

tinggalkan org yg kita syg demi kehidupan yg lebih bahagia???

adakah ini patut??? aduii xtau la camne nak hurai sal benda ni... bila tengok cite nora elena rase bahagianya hidup dapat laki macam tu... ada lagi ker laki camtu kat dunia skrg???? aku nak gak dapat laki camtu.. adakah aku patut tinggalkan orang yang aku syg sangat2 demi kehidupan aku??  terasa kejam la pulak.. tapi aku rasa ini lebih baik daripada aku asyik gaduh dengan dia dan buatkan dia stress... entahlah.. xtau nak cakap ape.. orang kata memang sifat lelaki lau dia syg giler2 kat pompuan dia akan kongkong kau2.. betul ker?? tapi lau betul die syg sgt2 kenapa dia bersifat keras kepala???? kenapa xnak bertolak ansur?? xfaham la.. i think single its better than couple..  nak kata ada orang syg aku xda lagi.. tapi aku rasa nak hidup bebas jer.. xmau kapel2 lg.. nak tumpukan sepenuhnya pada kerjaya.. xmau hidup stress lagi cam dulu.. nak hilang dari semua masalah.. lau ada jodoh xkemana kan??? 

2011/06/12

love bite bahaya?? so hati2

LOVEBITE BOLEH MEMBUNUH

LOVEBITE (gigitan cinta) adalah lebam sementara atau tanda tanda bewarna biru keungguan akibat perbuatan mencium, menghisap atau menggigit kulit dengan kuat sehingga kulit tertarik dan menyebabkan pecah darah di bawah kulit tersebut. Hickeys (lovebite yang terhasil) boleh kekal selama 4-12hari ditubuh seseorang dan kelihatan sama seperti lebam biasa. Tapi kalau dah lebam tu kat tengkuk tu faham faham je lah.

Secara umumnya, hickeys/lovebite boleh dihilangkan dengan meletakkan ais. Tapi sebenarnya, cara ni berkesan hanya untuk lovebite yang terhasil kurang dari 10minit. Untuk yang lebih dari 10 minit tu, gunalah trick berpakaian. Sama ada pakai shawl atau naikkan kolar baju tshirt.

Kenapa lovebite berbahaya?

Menurut Daily Mail, seorang wanita berusia 44 tahun telah lumpuh selepas terkena serangan sakit jantung akibat daripada lovebite yang di lakukan oleh kekasihnya. Wanita itu (nama tidak dinyatakan) dimasukkan ke sebuah hospital di Auckland apabila mendapati dia tidak mampu menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Pada mulanya, para doktor mengesyaki wanita itu telah terkena serangan sakit jantung. Walaupun mereka tidak mengetahui punca sebenar penyakit wanita itu pada awalnya. Mereka kemudiannya, memeriksa wanita itu dan menjumpai kesan lovebite dibadannya. Dan dari kesan lovebite tu, mereka dapat tahu apa punca serangan sakit jantung tersebut.

Sebenarnya lovebite yang terhasil tu, menyebabkan pembuluh darah rosak dan mengakibatkan pembentukan darah beku. Darah yang telah beku tadi mengalir ke jantung dan boleh menyebabkan strok!

So, hati hati lah semasa bersama pasangan masing masing. Jangan sampai lupa diri, nanti ada yang merana baik lelaki atau perempuan. Jangan disebabkan expressi cinta, ada yang maut.

Sumber : Blogger
-ALS

2011/06/03

i must be strong

NUR IZZATI MOHAMED
kamu kena terima kenyataan bahawa dia bukan lagi milik kamu seperti dahulu..kamu xpayah nak berangan lah erk untuk memiliknya.. lau ada jodoh ada lah.. kamu tu kena sedar kamu tu suka wat dia stress.. suka wat die serabut, kamu buat die seksa hidup dengan kamu.. so kamu xpayah r nak nangis2.. be strong erk??? kamu kena banyak bersabar untuk harungi dugaan ini.. kamu kene selalu ingat apa yang die pesan.. mungkin ada benda yang lebih baik disebalik ini.. insyaALLAH.. kamu kene ingat walau apepun perkara terjadi kamu tetap dihati die dan die tetap dihati kamu.. die kan dah pesan kamu jangan risau.. jangan sebab ketiadaan die terjejas pelajaran kamu.. jawab EXAM L.J.M tu biar sampai lulus dan dapat LESEN..


2011/05/21

sedih :(

lame x updates blog.. sawang dah penuh xau... tapi hari ni aku ase nak updates juga.. siyes aku sedih dgn encik aa ni.. napa la die xfaham aku.. aku rela duk umah sorang2 demi nak jaga hati dia.. die bagi aku g mane2...mula2 die ckp jer bagi..bila aku dah pergi dia akan cari salah aku..aku rela xpergi.. sebab aku syg dia sangat2,, tapi ape die wat kat aku?? marah aku coz memang aku yang wat salah.. tapi salah aku adalah bukan salah aku.. pening ayat..hahaha... tolonglah wahai encik aa yang aku syg.. kot yer pom nak marah aku.. sesabar la.. aku dah la kesunyian.. marah2 aku lak.. patut ker??? next time nak marah tgk keadaan tau.. jangan main marah jer tanpa fikir.. pastu die xnak contact ngn aku sebab die ckp aku wat die stress?? aku stress ni ada die pk?? die stress xpe la tgh cuti.. yang aku ni tengah bergelut nak ambil EXAM LEMBAGA JURURAWAT MALAYSIA ada die kisah?? adui... sabar la.. papepum mmg aku syg encik aa aku tu..

2011/05/10

selipar kesayangan aku hilang :(

hye every1.. hari ni aku sedih sangat2 coz my selipar PINK hilang.. ada gak selipar yang aku simpan dalam umah sendiri boleh hilang... LOGIKKAH??? siapa yang ambil??? babi???? alamak umah aku xda lak nampak babi.. anjing??? ada anjing tapi kat umah cina..tapi pintu umah tertutup jer an??? huhuu..tolonglah wahai manusia yang ambil selipar aku tanpa pengetahuan aku.. tolong pulangkan selipar pink aku.. aku sayang sangat selipar tu.. lau ko xda duit nak beli selipar mahal2 tapi nak bergaya dengan selipar comey.. cakap la kat aku..aku bagi la lau nak pinjam.. aku xmarah pun... tolonglah pulangkan selipar aku... sape yang ambil?? aku xkan halalkan hidup ataupun mati sape yang ambil selipar kesayangan aku tu.. lau nak rembat selipar adidas pink.. kasut crocs.. kasut power.. selipar vincci.. selipar nose.. kasut nautini..aku xkisah sebab aku jarang pakai.. 


2011/05/08

asyik kene marah...:(

jumaat semalam aku assist doktor syakir...die ni m.o...haha..h.o tahan lg..ni berlagak nak assist m.o..aku kene marah,..hehehe...cuak gak..doktor tu stail cakap slow...aku buat apa dia minta...tapi die soal balik aku tersalah cakap..huhuhu..that y kene marah...malu tu xda la coz perkara biase...pastu ak terus choww...

hari ni lak 1st day kat 4A UROLOGI..staff nurse 2 org..student 3 org..patient sorang...mau tergelak aku...
tp gua kene marah sama sister free hair...aku ase sume oang knl die...sister from h.d.w tukar i.c.u....dah tua nampak uban dah tapi still xmau pakai tudung...ahhh lantak die la...yang aku geram die nak marah staff die tapi tetibe marah aku n kak fiza...tension...orang len sabtu ahad relax kat umah...aku jadi ape kat hospital???? jadi student nurse la...tapi aku redha la...doakan aku berjaya...

2011/05/01

andai lelaki tahu

Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.
Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.
Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.
Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.
Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. 
Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

2011/04/30

1st time in my life

ape yang 1 st time tu????  jangan pk yang bukan2 la.. xda paper pun sebenarnya.. huhuhu.. ni 1 st time aku potong ayam yang siap ada kepala dan kaki.. yang bangganya ayam tu elok n x hancur... hahahah... yang malu umur dah 21 tahun baru pandai potong ayam...:( ...malu kok rang...

2011/04/04

kenapa mesti kata belakang?? bincang la wahai teman..

for teman.. aku sedih sgt hari ni.. aku tau kita x rapat.. tapi kita pernah berkawan kan?? (cakap la penah)
tapi kenapa mesti begini??? kita bincang secara baik bukan nak gaduh ok (muka sedih)??.. kenapa biarkan aku macam tu jer (blur)???  kenapa aku call x angkat?? nape aku chat nak elak?? nape aku tanya xnak terus terang?? nape berjumpa nak elak?? adakah aku xda kaitan antara semua ni??? jika ye terus terang apa yang terasa dengan sikap ku itu??
kenapa mesti ada persengketaan.. memang bukan senang nak puaskan hati semua orang  ni.. tapi bukan semua orang perfect wahai teman.. itulah perlunya tolak ansur dan team work.. jika aku bersalah dan kau terasa hati dengan sikap ku,, bagitahu terus kepada ku,, bukan ku sengaja,, adakah aku salah?? aku dah bagitahu ku xdapat ikut.. kau yang cakap xper.. tapi aku dipersalahkan??? begitukah teman??? x usah bagitahu kepada semua orang.. bagitahu kepada aku dahulu wahai teman supaya aku tahu.. bukan daripada orang lain.. bukan mudah untuk menguruskan semua ini wahai teman.. janganlah kau capat marah kerana di dalam organisasi sifat sabar adalah penting.. teman.. aku rasakan kau lebih layak untuk semua ini dan aku rasakan aku ni hanyalah hipokrit dan hanya pandai mengata orang tapi aku sendiri xdapat jalankan tugas dengan baik.. teman.. secara rasminya aku menarik diri untuk semua ini dah biarkan kau saja yang uruskan semuanya.. aku minta maaf wahai teman..  aku harap semuanya berjalan lancar.. gud luck.. aku akan meyertainya nanti sebagai tanda persahabatan kita..

2011/04/03

look same??? but its diffferent..

salam..to my dear blog..caye mintak maaf bebanyak coz dah lama x updates..sebenarnya caye cibuk dengan final exam and final o.s.c.e..lum la caye dah semester last..kena lah study lebih sikit..
hari ni caye nak tulis sal si elia..ala..awek si khairul fahmi tu..caye suke tgk die coz die sweet sgt..bile dah kawen jemput tau... (berangan)..caye salu bace blog die..minat sesangat coz die ni sempoi jer..
elia..maaf copy ur picca 1 coz kawan caye ckp muka kita same..for me xsama,,but if cakap caye yang pergi tengok bola mesti orang percaya..uhuhuhu...maaf eh elia..lau korang betul2 kenal caye n salu tgk caye..mesti korang kate tu caye..

sila tgk picca kat link ni..http://jejariruncing.blogspot.com/2010/12/di-stadium-bukit-jalil-26-dec-2010.html

2011/03/10

caye staff nurse incharge


1 st day caye incharge cubicle 3rd class teratai 2C kat HTAA,,huhuu.. cam xcaye caye student management..
seawal 6.40 pagi lagi caye,,yaya,,hawa dah ada kat wad tuk dgr staff nurse pass report.. susah gak wat management ni tapi best gak coz dapat mengalaman.. nak kate letih xda la letih sangat pom.. just kalut sikit la coz nak siapkan report.. apepon suka sangat kerja dengan staff 2c.. baik jer dorang.. tadi tengok owang wat vagina spculum..sakitnya.. adui.. sabo jela.. for mimi im so sorry bace report ntah pape.. caye 1st day.. ketar2 lagi nak pass report.. huhuhu.. balik lak 2.20 petang..huhuu

2011/03/01

EMPAT GOLONGAN LELAKI KE NERAKA...Mashaallah..Nauzubillah min zalik...!

Pertama:- 'Ayahnya' - Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia.Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya.Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.. tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.

Kedua:- 'Suaminya' -  Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat,memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram,apabila suami mendiamkan diri.. Walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal)maka dia akan ditarik oleh isterinya.

Ketiga:- 'Abang-abangnya' - Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh kepala abang-abangnya.. jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM. Tunggulah tarikan adiknya di akhirat.

Keempat:-' Anak Lelakinya' - Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari Islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan diakhirat kelak.. Nantikan tarikan ibunya.

Maka kita lihat betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah di akhirat pun tarikannya begitu hebat...maka kaum lelaki yang bergelar ayah / suami / abang atau anak harus memainkan peranan mereka yang sebenar tidaksilap firman ALLAH S.W.T.:-

" Hai anak adam peliharakanlah diri kamu serta ahli kamu dari api neraka,di mana bahan pembakarnya ialah manusia dan batu-batu.."

Hai wanita, kasihankan ayah anda, suami anda,abang-abang anda serta anak-anak lelaki anda..Kesiankanlah mereka dan juga diri kamu sendiri..jalankan perintah ALLAH S.W.T. dengan bersungguh-sungguh dan dengan penuh ikhlas..

Akhir kata, marilah kita berdoa agar kita semua terselamat dari ditarik dan tertarik oleh mana-mana pihak. Harga seseorang muslim adalah sangat berharga.
ALLAH S.W.T. nilaikan seseorang muslim dengan SYURGA.. semua kaum muslim masuk syurga..janganlah kita membuang atau tidak mengendah janji ALLAH S.W.T.

Semoga kita semua tergolong dari ahli syurga yang memasukinya tanpa hisab.

AMIN YARABBALALAMIN

2011/02/23

dinar dan darham

assalamualaikum dan salam sejahtera.. 1 st caye nak cakap sal dinar ni.. dulu caye pernah berangan la nak kumpul banyak2 dirham  dan dinar ni untuk persediaan masa hadapan.. harga dia xpernah turun tapi naik jer.. bagi caye.. setiap orang mesti memiliki dinar atau dirham ni coz kot apa2 terjadi pada ekonomi nanti.. kita masih ada aset untuk masa hadapan.. caye nak mencarut caye bukan pandai pom.. korang search la dinar or darham.. nanti korang akan tahu la nanti.. sini ada link.. nanti korang boleh click.. http://dinarkel.com/index.html..
caye nak cerita sebenarnya caye ada 2 keping dinar.. dinar ni pemberiaan daripada insan yang caye paling sayang.. dia kate buat apa belikan caye barang2.. bek beli benda ni.. untuk masa depan.. berharga nanti.. memang kat kelantan ramai dah mula kumpul ni.. caye dah baik dengan dia.. yang hari tu cite sal ni..

http://izzatimohamed.blogspot.com/2011/02/14-februari-2011.html
http://izzatimohamed.blogspot.com/2011/02/broken-heart-tapi-xpe.html

walaupun caye dah baik kami xkapel tau.. caye dalam pantang xley kapel sekarang.. huk2.. kami kawan je la..kawan tapi mesra.. hahahha..
ni ada caye letak picca dinar kepunyaan caye.. tq awop sebab belikan saya benda ni..